Masak Merah rice wrap KFC, jom cuba?!!


Sape dah cuba?? Memang terangkat... Nape saya cakap terangkat sebab rasa die sangat pedas. Campur pulak dengan kepingan ayam pedas , nasi ayam yang lembut dan sayuran yang bila bau jer cam nasi minyak kenduri. hahahahhaha.... Memang kombinasi ala Melayu. Ini baru terangkat. Sedap. Baru masakan melayu. hehehehehe...

Ia dibalut dengan tortilla. Kalau dulu dipanggil twister. Tapi twister lebih kepada ala barat sebab menggunakan sos masam. Tapi sekang KFC berani memperkenalkan menu yang lebih kepada Malaysian food. Tahniah KFC. 


Yang di atas adalah wrap yang bersaiz besar, bagi saya ia agak padat sebab banyak nasi dan sangat kenyang. Harga pun berbaloi. Air yang dtawarkan memang sesuai dengan kombinasi rice wrap yang pedas dan padat. Jadi 7up yang masam boleh mengurangkan rasa muak. Harga dia seperti di bawah.



Untuk mereka yang mengemari ayam, ada juga rice wrap masak merah dengan ayam seketul. Yang ini lagi murah dan berbaloi. Sebab tak muak dan menjimatkan. Rasa bagi kedua2 item ini sama. Beza nyer adalah saiz, saya lebih sarankan super jimat rice wrap sebab kecik, murah dan kenyang..





p/s: semua gambar ini di ambil di laman web KFC sebab update blog kat KFC wifi. Lupa nk tunjuk gambar yang makan. dh abis baru teringat nak amik gambar.. heheheehhe...

Jom ke KFC berdekatan anda....
Post a Comment

Ratings and Recommendations by outbrain