Pengalaman cabut gigi di Klinik Suresh Bentong Pahang

Salam,
Tak de la pengalaman sangat tapi ni first time ak cabut gigi selepas ak dah tak tahan menanggung denyutan sakit bila nak tido. Yang ak pelik, masa ak duk kampung. Denyutan melampau2 sampai tak leh tido. Tapi bila time keje tak de la plak berdenyut2. Sabar jelah... Setelah tak tahan, ak pun google klinik gigi kat Bentong. Sebabnye ak keje kat sini.

Google ak jumpa klinik suresh. Ak pikir camni, if ak cabut baik ak buat braces. hahahahha. Sebab ak tergoda tengok jihan pakai. Bukan sebab nak kan kecantikan tapi tak mau ad ruang yang mungkin membuatkan ak kne pkai gigi palsu. hehehehehe.

Ak cabut lu gigi ak. Rupa nyer gigi tu mmg dah teruk sampai mencecah akar gusi.. Patut la berdenyut2.. Bayaran cabut gigi kat Suresh 2015 RM85. Pastu pas cabut tu, dengan mulut penuh kapas ak g tny pasal braces. Die kata klu nak wat braces, datang lagi utk buat acuan lepas cuci gigi dan tampal mana yang patut.

Ok, kedatangan kedua. Setelkan tampalan, cucian, acuan dn xray tok braces. Total semua 2015 RM375. Doc cakap ak perlu buang sebatang gigi jer. Nnt bila ad perubahan masa pasang braces tu baru cabut lagi kalau perlu. Masa appointment utk pasang braces tu. Ak datang lambat. haaaaaaa. ak ase bersalah. Yelah doc tu memcm bebel kat ak. Bukan kt ak tapi die moody die marah pembantu. Sume bahasa la keluar. hahahahaha. hindi tamil english malay....Eh, masa pasang braces tu kene bayar 2015 RM1550.

Akhirnya ak pun braces. Ya Allah. ak kuwus makin kuwus. Seksa ak nk makan. hehehehe. Tak pela.. Ujian.

Sekian...


Post a Comment

Ratings and Recommendations by outbrain