Efek Garcinia Burner (GB) pada badan.

Ok, selamat membaca. hehehe. Saje nak berkongsi dengan korang pasal efek GB ni kat ak. Yes, ak suka GB ni. Memang mabeles efek die kat ak. Sebab berat ak turun dr 68kg - 63kg dalam masa 10hari. Ak langsung tak makan nasi, air manis dan makan dengan kuantiti sikit. Masa makan GB, ak dapat ase jantung ak berdegup kuat macam ak baru pas lari 100m. Pastu dahaga, buatkan ak xde selera makan. Kalau makan pun ak akn makan sikit. Tu yang bestnya GB. GB tak buat ak pening. GB tak buat ak naik angin.

Alhamdulillah, seterusnya berat ak turun jadi 61kg. Ak nak turunkan lagi sampai 54kg sebelum raya. Ak sekarang maintain dengan cara :

- sarapan pagi kuantiti banyak tapi kurang karbohidrat
- banyak minum air kosong kadang2 letak sikit cuka epal.
- makan sebelum kol 7 mlm.
- exercise seminggu sekali masa off day.
- pakai baju fit yg cosway jual tu tiap hari time g keje.
- always happy dengan zikir pd maha esa.

Matlamat kurus kene ada tapi jangan terlalu stress nak kurus. Kita ikot flow jer. Jangan memaksa diri sampai jatuh sakit. Ak alhamdulillah, disebabkan ak suka minum air kosong. Jadi ia membantu sedikit sebanyak pengurangan berat badan. Tambah lak, kerja ak yang lebih banyak berjalan dr duduk mengadap PC.

Jadi, ak bersyukur pada Allah sebab sesuatu telah terjadi pada ak dan ia telah jadi pemangkin pada ak untuk ak sentiasa ingat Allah, keluarga ak terutama umi abah ak. Alhamdulillah. Memang perit tapi selepas sebulan 3hari ak dapat track yang baik dengan bantuan umi abah, adik2 ak dn zikir pd maha esa.

Ketenangan pada zikir tu buat ak dapat menerima kenyataan dan membantu ak fokus pada matlamat ak tahun ni. In sha Allah.
Post a Comment

Ratings and Recommendations by outbrain