Kelebihan Dan Kekurangan Antara Full Time Dengan Part Time Staff KFC

Setiap pekerjaan ada kelebihan dan kekurangannya. Ini berdasarkan pemerhatian saya, saya nak kongsikan dengan pembaca. Manager KFC juga full time tapi manager ni tak dibayar OT sebab kfc ni kedekut sikit bab2 gaji. Basic salary manager pun sikit, dah la kene kerja 6hari seminggu. Kerja yang berat2 kalau bekerja di area Klang Valley sebab kekurangan staff. Kadang2 manager pun leh buat hal. Contoh nyer duti die closing tapi tak dapat masuk jadi manager morning kenelah closing. Giler tak, dah la bayaran sekadar amek cuti.


Eh, banyak lak mengomel pasal manager. Saya nak citer pasal staff jer. Kat bawah ni perbandingan,


Yang bestnyer kerja KFC ni, hostel disediakan. Kadang2 hostel ni dekat dengan KFC. Jadi memang menyenangkan dan tak perlu sesak nak cari rumah sewa. Lebih2 lagi kalau duduk di area KL. Yelah sewa rumah mahal, sewa bilik pun mahal. Jadi untuk permulaan, saya cadangkan kerjalah KFC dulu, kumpul duit lu pastu carilah kerja lain kalau dh jumpa rumah sewa yang murah.


Post a Comment

Ratings and Recommendations by outbrain