KFC dulu dan sekarang sama jer-lain pun sebab kita dah dewasa.

Salam,

Sajer nak berkongsi pendapat pasal KFC, restoran makanan paling digemari ramai. Ak dulu2 payah tak pun jarang sangat nak merasa KFC sebab ak masa dulu2 tak kaya. Kalau nak merasa KFC ni tunggu bila ayah ak dapat bonus. Itu pun kalau ayah ak terasa nak makan. Memang kalau dapat makan KFC rasa memang sedap. Rasa nak lagi. Pastu burger zinger cam besar jer bila berada kat tangan ak. Ak suka ayam original sebab sedap pastu tak perlu makan kerak tepung.


Tapi sekarang ak dah rasa jemu nak makan KFC, sebab maybe ak dah biasa makan. Pastu sebab dah dewasa, pilihan makanan pun belambak. Pelbagai jenis ayam goreng ad, tapi kalau teringin memang akan jejak KFC. Ak tak salahkan KFC kalau kata rasa dah lain, rasa stay sama. Yang lain tu sebab tekak kita,tambah lak kita meningkat dewasa. Kita lak asyik makan makanan yang sedap sebab tu bila makan KFC rasa lain.

Ak ingat lagi, masa ak serve customer. Ad sorang ni usia lebih tua dari ak, rasanya dalam 30an. Dia komplen pasal burger zinger makin lama makin kecik. Ayat dia bunyi cam ni,"masa dulu2 burger zinger besar tak cam sekarang makin kecik". Ak dalam hati rasa cam bangang jer customer ni. Ko dulu kecik rasa la zinger tu besar, sekarang ni ko dah besar memang kecik la zinger tu. Ak senyum jer.

Zinger kecik pun bukan salah KFC, tapi kita pikir sendiri la. Nak compare masa kecik2 memang la sume benda besar. KFC dah buat habis baik untuk jaga customer. Kenapa kita sebagai customer nak cerewet sangat? Bayangkan kalau KFC tak de? Kita nak makan kat mana ag ayam goreng sentiasa panas. Kuah Gravy yang sedap.
Post a Comment

Ratings and Recommendations by outbrain