Gaji staff KFC, sejam dibayar RM******

Salam,
Ak nak berkongsi sedikit if korang nak tau pasal KFC ni. Sebelum korang nak masuk keje kat KFC ni, korang mesti nak tau bape hinggit dorang bayar korang? Tol tak? Yea sudah pasti korang nak tau, KFC bayar korang sejam RM4.33. Bayaran ini telah ditetapkan pada awal 2013 sempena perlaksanaan kerajaan gaji RM900 sebulan. Sebenarnya, sebelum ni gaji KFC berbeza mengikut kawasan contohnya Klang Valley pasti lebih mahal berbanding di Jengka. Tapi tertubuhnya perlaksanaan ni, KFC telah mengambil peluang ni untuk meningkatkan profit dorang.

Ak tak kata dasar kerajaan salah tapi ia telah memanipulasikan kepentingan syarikat. Hmmmm, jadi jika korang nak kerja dengan KFC. Kerja la sesungguh sehingga korang dinaikkan pangkat, senang jer naik pangkat kt KFC ni. Jika korang seorang yang gila kerja, rajin dan patuh dengan manager korang.

p/s: nak makan KFC murah datang la hari selasa ad 25% snack plate ala carte.
Post a Comment

Ratings and Recommendations by outbrain