Perkembangan Akaun Pelaburan Emas Maybank 2013

Salam,

Alhamdulillah, setakat ni saya dapat kembali buku emas saya yang hilang di Uptown seksyen 24. Senang jer, pergi Maybank cakap kat greeter nak buat buku emas Maybank. Die tus bagi kat kita borang tuk diisi. Bayaran penalti RM15 sebab menghilangkan buku emas secara sengaja atau tidak sengaja.

Sejak dari bulan februari, saya telah menyimpan data harga emas bagi nilai emas maybank. Tapi kene ingat harga emas sentiasa berubah2 setiap 20minit. Jadi sepanjang yang saya tahu, if nak beli emas perhatikan harga emas dunia pastu convertkan harga dengan matawang malaysia. Supaya anda tahu nilai sebenar harga emas.

Saya menggunakan 3 laman web ni untuk saya memerhati harga emas.
---- public gold
---- maybank2u
---- gold price

Saya bukan la mahir sangat dengan harga emas ni, tapi sebab minat saya belajar sikit2. Pastu bila dah ad gaji sendiri, saya beli emas fizikal. Masa tu saya memang tak tahu pasal emas. Tapi sebab kalau nak tau kene gak beli baru kita tahu harga emas. Masa saya beli tu, bulan disember 2012, harga emas RM170 kot. Sebab saya beli emas dinar dari PG harga dinar emas masa tu RM723, cuba bayangkan harga sekarang Apr 2013


Anda lihatkan bezanya banyak, kalau la saya tahu harga boleh turun banyak ni. Pasti saya simpan bonus saya dan beli dinar dengan harga diatas. Saya boleh untung RM50. Walau pape pun, emas memang menguntungkan dari ASB. Belajar la tahu pasal emas, anda tidak rugi.

Post a Comment

Ratings and Recommendations by outbrain