Aku tak sukalah manager tengking staff

Salam pembaca Logamaya,

Omu nk berkongsi sikit pasal hari ni punya citer...Perkara ni berlaku sebelum Omu punch kad tok balik rumah. Apa yg berlaku, manager Omu datang kat kawasan supply base pastu marah2 kat sorang staff ni atas kesalahan menghilang baju baru yg sampai hari jumaat lepas. So, sebenarnya Omu ad gak ternampak baju baru tu. Baju tu berada di bawah meja manager. Tapi Omu pelik bile die kata tak de. Aish, camner tu. Takkan ad staff yg amik. Tah la Omu just tau pasal Omu jer, malas nk amik tau pasal lain. Tak penting. Cuma Omu harap sangat manager Omu tu ubahlah sikap janganlah tengking staff. Nak marah pun panggil la staff tu then marahlah dalam bilik manager tu . Tak de orang nampak, staff tu pun tak la malu. Erm, Omu kalau di takdirkan menjadi manager I will avoid doing tat. Shouting at staff like tat. Staff will hate you, eventhough u re rite. Omu tahan jer perasaan ni penat memang penat tapi dah nk cari duit halal. Omu cerita ni bukan nak burukkan manager Omu but Omu berkongsi sebab banyak sangat customer mengadu manager suka tengking staff depan customer. Banyak Omu baca komen ni kat laman facebook KFC Malaysia. Mula2 Omu pikir maanger tu kurang tahap pembelajaran maksudnya setakat spm but masalahnya manager Omu ni ad diploma kot. Pergh! berotak tapi aduh sikap la pulak. Memang la die RM(restoran manager) but takkanlah marah camtu. Banyak kali kot.di tempat yang sama. dan customer ad.
Post a Comment

Ratings and Recommendations by outbrain