Kenapa perlu membazir?

Salam semua pembaca yang bertandang di blog maya ni. Maya benganglah dengan sikap manusia sekarang yang payah nak bersyukur. Maya tahulah korang kaya tapi perlu ker kita membazir. Nape tak sedekah ker berjimat ker tolong orang yang susah ker? Kenapa mesti membazir?

Maya bengang dengan sikap pelanggan KFC yang senang2 jer buang sos. Paling maya bengang amik banyak pastu tak habis biarkan jer....Korang tau tak betapa sedihnya makanan tersebut. Ingat dosa tetap berdosa even setitik sos melainkan kita tak berniat. Maya pelik tau, bila bagi botol ada lah perangai yang tuang sos banyak2 kadang2 membazir sampai saja buang "replika lautan merah". Aishhhh, tolonglah tak de mende yang membanggakanlah kalau takat membazir. BERDOSA!!!!!!!!!!

Maya bukanlah apa? Tapi kebanyakkan yang membazir adalah MELAYU. If MELAYU kaya, maya tak kesahlah ni tak student??? Mat rempit??? Aishhhhhh Nape golongan yang macam ni suka membazir? Kalau bukan islam maya tak kesahlah. Tapi Melayu pastu islam lak tu. Nampak sangat orang islam sekarang sudah hilang keimanan dalam hati dorang. If dorang betul2 beriman dan sentiasa dengan Allah. Pasti sampah pun tak wujud sebab takut membazir.....Erm....if korang pernah merasai sebagai kuli baru korang tahu betapa kesiannya makanan tu dan takutlah pada Allah.....

Korang takkan lari ke mana melainkan MATI....Jumpa Allah jugak.....Wallah ualam..
Post a Comment

Ratings and Recommendations by outbrain