Kelebihan dan kekurangan Blackberry Playbook



Sudah lihat review Blackberry Playbook kat atas tu? Memang terasa nak beli selepas tengok video kat atas tu. Ok kita tengok plak spesifikasi blackberry playbook ni. Kita mulakan dulu dengan kelebihan Blackberry Playbook ni.

Kelebihan Blackberry Playbook:
  • Saiz    194 x 130 x 10 mm                                                              
  • Berat   425 g                                                                           
  • Display TFT capacitive touchscreen, 16M colors                                          
  • Size     600 x 1024 pixels, 7.0 inches (Multi touch input dan accelerometer sensor utk auto rotate)      
  • Ada Loudspeaker dengan stereo speaker
  • Audio jack 3.5mm 
  • Memori dalaman 16/32/64 GB, 1 GB RAM
  • Ada Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
  • Bluetooth     Yes, v2.1 with A2DP, 
  • Ada microUSB
  • Kamera 5 MP, 2592x1944 pixels, autofocus
  • Ada video secondary  3 MP
  • BlackBerry Tablet OS
  • Kelajuan CPU 1GHz dual-core Cortex-A9 CPU, PowerVR SGX540 GPU, TI OMAP 4430
  • Boleh Email, Push Email, IM
  • Games boleh download
  • Ada Media Player mp3,wma,aac+
  • Video player DivX,WMX,VviD,3gp
  • Organizer, Document Viewer
Melihat pada kelebihan memang berbaloi untuk dimiliki, lagipun berjenama tu. Yang penting tengok video atas dulu, sebab memang cool sangat gadget ni.

Keburukan Blackberry Playbook:
  • Tiada radio
  • Tiada memori luar atau memori card slot.
Ok, sikit jer kekurangan Blackberry Playbook ni. Untuk kegunaan biasa2, boleh miliki blackberry ni tapi kalau peminat drama2 korea rugi pakai Blackberry Playbook sebab tak cukup storage untuk simpan drama korea anda. hehehe.

No comments:

Ratings and Recommendations by outbrain