Kelebihan dan kekurangan Apple Iphone 4

Ini adalah info iphone, saya ingin berkongsi kelebihan dan kekurangan iphone apple ni dengan anda. Review handphone iphone 4 ni termasuk spesifikasi iphone 4g. Iphone 4 Apple ni telah menjadi top one most popular mobile maxis, jadi jom kita review kelebihan dan kekurangan apple iphone 4 ni.

Kelebihan Apple Iphone 4 :
  • Quad-band GSM and quad-band 3G support with 7.2 Mbps HSDPA and 5.76 Mbps HSUPA
  • 3.5" 16M-color LED-backlit TFT capacitive touchscreen of 640 x 960 px resolution
  • Scratch-resistant glass front and rear, with fingerprint-resistant coating (tanpa kesan cap jari)
  • 1GHz Apple A4 SoC; 512MB of RAM
  • 5 MP autofocus camera with LED flash and touch focus (leh amik gambar malam2 dan jauh2)
  • 720p video recording at 30fps
  • Wi-Fi 802.11b/g/n (leh main internet kat mana2 yang ada wifi hotspot)
  • GPS with A-GPS connectivity; digital compass
  • 16/32GB storage options (besar leh simpan movie tgk masa naik bas, flight)
  • Standard 3.5 mm audio jack, stereo Bluetooth v2.1 (universal audio jack, if rosak leh beli mana2 audio)
  • Excellent audio output quality
  • Slim waistline at only 9.3mm (nipis tak terasa mcm bwk hardiz)
  • Secondary front-facing camera (leh video call tanpa cermin)
  • Some degree of multitasking
  • Rich AppStore
Dilihat dari kelebihan ia sangat2lah berbaloi untuk dimiliki. Lebih2 lagi mereka yang bekerjaya dalam bidang professional. Baru nampak ummph...hehehe...

Kekurangan Apple Iphone 4 :
  • Hardware design is prone to reception issues
  • MicroSIM card support only
  • No Flash support in the web browser
  • No true multitasking for all applications
  • FaceTime video calls work only over Wi-Fi (tak bestnya bukan masa video call)
  • No file transfer over Bluetooth or USB Mass Storage mode (pastu? transfer caner?)
  • No hardware shutter key for the camera
  • No FM radio (bosan if dengar lagu yg sama jer)
  • No stereo speakers
  • No microSD card slot (macam pendrive plak)
  • No smart dialing
  • Too dependent on iTunes for loading multimedia content (banyak guna duit kalau nak lagu)
  • Poor loudspeaker performance (alahai teruknya)
Bila lihat pada kekuranganya macam tak logik pun ada. Tapi itulah kelemahan apple iphone 4, macam mana nak letak movie best? Nak kene request kat itunelah? tak ker nak kene bayar tu? Oklah based on your judge sendirilah nak beli atau tak iphone 4 ni.

1 comment:

aku laa said...

ahha,reject trus,ramai member paakai iphone 4,sume nyesal,taktau nape,igat bulann lepas aku na amek iphone 4s,tp digoda oleh amoi tu,dy tnjuk handphone htc evo3d dy,style,berminat gilaa2,heheh,baguslaa,kat sini dpt info betul,ada la 1 blog ni,macam sengal,da la info salah,gadget petama pakai da na banyak cita,lpas tu entry lain tah pape je,gosip artis laa,ape laa,cam s**l,pointless,keje na bukak aib orang je,orang lain sebok duk keja dunia,dy sebok dpan lappy cita sal orang lain,kan bangang namanye tu,lain la kalau dpt profit..n,ada tak entry pasal macbook pro?skarang pakai vaio s series,processor i5,na upgrade g i7 rase macam membazer je,bek bli laptop baru,macbook pro punye ape ek?