Bengang virus masuk pendrive? Cara mengatasinya, disini!

screenshot dropbox

Terima kasih kerana menyinggah untuk baca. Apa yang aku jumpa ni adalah cara mengatasi masalah virus yang selalu masuk kat pendrive korang. Lebih-lebih lagi bila korang menggunakan pendrive tu untuk print atau bila pendrive tu terpaksa bertukar2 komputer. Memang nahaslah pendrive korang.

Selain bengang virus masuk, pernah tak korang tertinggal pendrive untuk digunakan? Contohnya untuk pembentangan atau print assignment korang. Pergh masa tu memang kalut kan. Ok, apa yang aku jumpa ni adalah website dimana korang boleh menyimpan data korang secara online. Korang paham tak???? Maksud aku, bila korang simpan file A dengan automatik file A ni akan tersimpan secara online atau maya. Jadi apabila korang perlukan file A ni, korang just pergi mana2 PC yang ada internet untuk korang panggil balik file A.

Senang bukan! Korang hanya simpan dan gunakan tanpa perlu cucuk2 pendrive korang. Selamat kot pendrive korang. Jadi apa tunggu lagi daftar kat sini. Untuk lanjutan, nama website ni ialah dropbox. Korang perlu mendaftar email korang dan password macam biasa dan jangan lupa untuk validatenya. Apabila setel, korang perlu install dropbox ni. Secara automatik ia muncul dalam sistem korang. Dan apabila korang save file korang, contoh save file E dalam file dropbox. Secara automatik, file E korang tu tersimpan dalam folder maya korang. Jadi apabila korang nak menggunakan file E tu, korang perlu taip dropbox.com. Dan sign in seperti biasa cam facebook. Dan wallah file E korang memang ada dan tersedia untuk digunakan.

Amacam syok tak dropbox ni? Tak perlu pikir2 nak format pendrive korang. Dan tak perlu sibuk2 nak beli pendrive lagi kalau hilang. Jadi apa tunggu lagi daftarlah dropbox ni. Untuk korang nak menjamin keselamatan, aku bagi cadangan simpan jelah kerja2 korang. Tak perlulah simpan video pelik2 k????



Omu_rice
Post a Comment

Ratings and Recommendations by outbrain