Kelebihan dan kekurangan Nokia C7

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Cantikkan nokia C7 ni, dah lah nipis. Memang tip toplah nokia C7. Tengok video dia kat youtube memang cantik dan menariklah function dia. Rugilah kalau tak  memilikinya. Jom kita tengok kelebihan nokia C7 ni :
  • Ada 3G dengan 10.2 Mbps HSDPA, dengan 2 Mbps HSUPA tak tahu mende ape ni.
  • Nipis sangat 10.5mm, memang syoklah.
  • 3.5" dengan touchscreen penuh
  • 8 megapixel tak de auto fokus, flash dengan dual-LED, boleh detect muka
  • Ada Wifi
  • Memori 8GB dalaman
  • Audio kualiti terbaik
  • Radio ada RDS
 amik kat nokianya website
Even ada kelebihan tapi nokia C7 tetap ada kekurangannya antaranya :
  • Memori bawah bateri
  • Bateri tak tahan lama
  • Kamera tak de auto focus
 belakang nokia C7
Jom compare pulak dengan nokia N8, dimana N8 lagi :
  • kamera lebih baik
  • ada video zoom
  • 16GB memori dalaman
  • mudah akses memori kad.
kenipisan nokia C7

LogaMaya

4 comments:

fiz mr.beloved said...

Setiap produk yang dikeluarkan mempunyai kelebihan dan kekurangannya..jika tiada kekurangan langsung pada produk,maka produk baru tiada beza la dgn produk lama jika dikeluarkan..hehe

Omu Rice said...

yeah betul tu...lagi satu tu adalah strategy marketing dorang...kalau semua perfect payah jugak...

Muhammad Burn said...

slm. nk tnye c7 btri out sgt ke? brapa jam?

Omu Rice said...

depend pada penggunaannya...semua hp bateri memang tak tahan tp depend pada penggunaan...nak kata kejap pun camtulah....

Ratings and Recommendations by outbrain