Bagaimana Omurice dibuat?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Sebelum ini Omu pernah postkan pasal Apa itu Omurice?. Sekarang Omu nak berkongsi dengan korang bagaimana Omurice ni dibuat, Omurice ni seperti yang Omu terangkan ia sangat famous di jepun. Omu xpernah lagi jumpa Omurice jepun ni dikalangan kedai makan di Kuantan, Pahang. Tapi kalau korang pernah jumpa bagitaulah Omu even kene rentas laut china selatan pun Omu sanggup.hehehe.

Omu pilih 2 video yang mampu melelehkan air liur korang. Video ni pendek jer, memang Omu tau semua ade masalah bb yang lembab kalau malas nak tunggu, tengok video kedua paling pendek.Sebelum itu, Omu nak bagitau Omurice ni pelbagai jenis antaranya nasi yang dibungkus telur dan nasi yang ditutupi lelehan telur. Jadi video Omu ambik ni adalah Omurice yang ditutupi lelehan telur. Video pertama ni, amatur yang buat.



Video yang kedua ni professional yang buat,pergh..meleleh.Mula2 tengok macam isi durian.hihi.



Kalau rasa nak buat roger2 Omu. Ambik gambar tau. Kita kongsi2 cerita pasal Omurice ni.
Post a Comment

Ratings and Recommendations by outbrain