Tips untuk memudahkan pengurusan rumah

Tips ni sangat berguna pada mereka yang suka meng”tertib”kan barang rumah dorang. Maksud nyer dorang ni suka menyimpan barang dan kadang2 lupa letak kat mana. Bagi mereka yang mahukan kekemasan dalam rumah pasti mereka meletakkan barang mereka dalam bekas, kotak atau kabinet. 

Tapi korang tau tak, kadang2 kita lupa kat mana kita letak. Lebih2 lagi kalau aku la, nenek aku suka sangat la simpan megi merata2 sebab anti xdela cepat habis. Tapi yang xleh blah nyer, kadang2 sampai xpired megi tu. Kan ker lagi membazir. Huhuhu. Pengurusan ni termasuk semua jenis yea bukan pada tertib saje.

-Setiap pintu kabinet, laci atau luar kotak perlulah dilekatkan senarai barang yang berada dalam tu.

-Letakkan besar2 No tepon kalau2 berlaku kecemasan tak pun beli tepon yang ade memory

-Letakkan penyangkut besar sebelah pintu untuk sangkut kunci

-Buatkan @ beli kalendar besar letakkan di tempat yang sesuai dan warnakan peringatan @ tarikh keramat dengan warna yang terang

-Selalu la cakap pasal event yang bakal menyusul supaya tak lupa.
Post a Comment

Ratings and Recommendations by outbrain