What to Give?


Post kali ni lain dari yang lain. Aku nak pasal What to give?. Nak bagi kat sape? Berkisar tentang hadiah patut diberi pada rakyat di negara China. Korang tau tak orang cina di Tanah Besar sangat2 lah menitik berat kan tentang hadiah yang mereka terima. Mereka sangat patuh pada budaya mereka. Itulah apa yang aku belajar masa subjek International Business Management (IBM).

Tapi kan aku xtau la sekarang ni dorang masih sama ker tak.
  • Korang patut bagi hadiah unik yang melambangkan negara Malaysia xpun company korang.
  • Batik, kraftangan tempatan dan barangan perak.
  • Barangan yang melambangkan company korang
  • Buku2, gambar2 dan kalendar yang melambangkan pemandangan Malaysia.
  • Barang yang boleh letak kat dinding xpun pejabat.
Ape tah aku mengarutkan. Sebenar nya, korang boleh menggunakan ia sebagai panduan memberi hadiah pada kenalan korang di luar negara. Betul tak?
Post a Comment

Ratings and Recommendations by outbrain