Mistake in English by Engrish

Kali ni, aku tertarik pada email yang aku dapat dari En. Zafiru. Email ni mengenai gambar2 yang menunjukkan silap tatabahasa English. Aku sekadar mahu berkongsi dengan korang. Kalau korang dah tahu pasal ni, korang leh la tengok2 untuk bergelak ketawa lagi. Aku suka tengok gambar2 ni sebab menghiburkan aku. Tapi bukan la nak ketawakan orang cuma suka suki jer.
Ini adalah salah satu gambar aku  ambik dari Email aku. Ia sebenar nya dari laman web kat atas tu. Aku cuba jejak laman web tu berdasarkan gambar aku terima ni yang mengandungi link website tu. Memang website ni mengumpulkan segala gambar yang menunjukkan kesalahan ayat tatabahasa English. Banyak sangat himpunan gambar yang tersedia dalam website ni, yang best nya dari serata dunia.
Kelakar kan ayat yang digunakan, harap2 lah korang terhibur dengan post aku kali ni. Aku just sharing2 website yang menarik kat korang. Ini gambar last yang aku leh letak kan, korang nak tengok lagi sila lah ker website kat sini.
Okey, sampai sini entri aku kali ni. Aku hari minggu ni xdapat nak BW ke blogs korang. Hari kerja baru aku BW yea.

Post a Comment

Ratings and Recommendations by outbrain