Facebook mewujudkan suasana mengumpat?????

Hah, saje nak mewujudkan tajuk ni.Sebab aku dah xde idea nak bercerita, tapi cerita ni aku nak kaitkan tentang hasad dengki, mengumpat dan mesti ke kita mengepostkan kata2 yang xsenang kat Facebook. Kenapa nak kita bagitau perkara yang terang2 ketidakpuasan hati di Facebook. Kenapa nak kita menyakitkan hati orang melalui Facebook. Kenapa kita tak berdepan dengan orang yang kita tak puas hati terus. Kenapa menggunakan Facebook sebagai medium untuk menyakitkan hati orang lain. Salah ker kalau kita terus terang.


Punya banyak persoalan yang aku tak puas hati, kenapa? Apa yang kita dapat mengepostkan kata2 yang tak sedap baca kat Facebook. Apa ia dapat mengurangkan ketidak puasan hati kita ker?

1-Dia tak puas hati sebab member group si K, tak dapat join discussion sebab kerja si K dah settel cam yang dah di agihkan. Jadi 1 ni, tak puas hati mengepostkan kata2 si K kat wall. Kenapa???
2-Pun sama menggunakan ayat si K kata kat Tina..Kenapa???
3-Join jugak menggunakan ayat yang sama jalan jauh. Ayat si K..Kenapa???
4-Masing2 nak delete si K. Tak kan tu pun nak cakap kat wall. Kenapa????

Kesimpulan kepada post ni, aku harap kepada mereka yang bergelar manusia sila lah berdepan dengan orang yang korang xsuka tu. Kalau korang kata cam ni kat Facebook ape korang dapat? dosa tau. Sakit hati pun mane lah nak reda. Kata Islam, berbaik la. Kata Malaysia, mana satu Malaysia nya. Korang pernak ke mengalami keadaan macam ni. Adakah korang mangsa atau pemangsa? Selain tu, Facebook ni terlalu memperbanyak kan dosa orang jer la. Tengok jer la kan.
Post a Comment

Ratings and Recommendations by outbrain